Melyik városokban találunk szerelemlakat falakat hazánkban?

Egy ajándék, illetve meglepetés sikere nagyon sok mindenen múlik, ám vitathatatlanul a legfontosabb, hogy a gesztus szívből jöjjön, így ugyanis már nem nagyon lőhetünk mellé. Szerencsére megannyi remek megoldás létezik, ráadásul ezek egy jelentős részéhez még csak nagyobb anyagi befektetésre sem lesz szükség, hiszen némi tervezéssel és egy kis leleményességgel is célt érhetünk.

Kiváló példa erre a szerelemlakat is. Ennek hagyománya a múlt század második feléig nyúlik vissza, ekkor jelentek meg az első példányok Pécsett, a 4. számú kanonoki ház kerítésén. Ezt követően nem sokkal az ezzel szemben lévő falra is felkerült az első szerelemlakat, majd a Dzsáminál is elkezdtek sorakozni az emléktárgyak. Az első példányok még nem a párok egymás iránti érzelmeit hivatottak kifejezni, hanem a végzős középiskolások szekrényeinek zárjai voltak, ám rövid időn belül már kizárólag a szerelmesek jelképévé vált ez a szokás. Népszerűsége azóta is töretlen, olyannyira, hogy ma már országszerte találhatunk kifejezetten erre a célra kialakított területeket.

Mielőtt szerelemlakat kihelyezésére adnánk a fejünket, érdemes ezeknek a pontoknak az áttanulmányozásával kezdenünk a folyamatot. Ez azért kardinális, mert ha olyan helyet választunk végül, ami hivatalosan nem szerelemlakat falnak lett kialakítva, akkor szinte biztos, hogy idővel eltávolítják majd, amit kiteszünk. Ez persze teljes mértékben érthető, hiszen magán-, illetve köztulajdon rongálását követjük el, ám ez minket aligha vigasztal majd, amikor visszalátogatva csak a szerelemlakat hűlt helyét találjuk majd. Szerencsére nincs arra szükség, hogy Pécsig utazzunk, hiszen Budapesten, Szombathelyen, Egerben, Miskolcon és még 10 különböző városban találhatunk specifikusan erre a célra kialakított felületet. Ezek valamelyike mellett döntve pedig biztosak lehetünk benne, hogy az általunk felrakott emlék még évtizedek múltán is ott lesz majd.