Melyik a legjobb hálószoba szőnyeg?

A hálószobában szeretjük a szőnyegeket. Minél vastagabb és puhább, annál jobb! Én ezt vallom és szerintem még nagyon sokan hozzám hasonlóan vélekednek. A hálószoba az a hely, ahol gyakran közlekedünk mezítláb és zokniban is. Ezért is fontos, hogy ez a tér legyen nagyon kényelmes számunkra.

Bizonyára mindenki szereti a kényelmes és nyugalmas környezetet, így fontosnak tartom, hogy ez alapján rendezkedjünk be otthonunkba is. Lehet a hálószobánk modern stílussal berendezett, vagy retró, egy szép hálószoba szőnyeg akkor is fog kelleni.

A hálószoba szőnyeg a helyiség nagyságától függően többféle lehet. Lehet a szoba közepén hatalmas méretben és ha kicsi a szoba, az ágy szélein kaphatnak helyet, ágyelő hálószoba szőnyeg formájában. Egy jó minőségű, lágy, puha, selymes szőnyeggel az álmok is szebbek.

Ki alszik a hálószobában? A szőnyeg kiválasztásánál ez is egy szempont. Egy markáns, férfiasan bútorozott, domináns stílushoz egy hatalmas, fekete színű shaggy suba hálószoba szőnyeg nagyon eredeti lehet. Biztosra vehetjük, hogy nagyban meghatározó szerepet fog betölteni egy ilyen szőnyeg a hálószobában. A fekete shaggy szőnyeg nem is kényes, ezért a porszívózást kerülő férfiaknak jó választás. Továbbá, jól kombinálható a legtöbb fal- és bútor színéhez, anyagához is. Könnyedén elegáns, vagy minimalista hangulatúvá is fordíthatjuk vele a hálószobát.

Szőnyeg
Szőnyeg

A hölgyek viszont már kevésbé szeretik a sötét színeket, a hálószoba berendezésénél. Nekik a lilás, rózsaszínes árnyalatok kedveznek. Egy impozáns, gyönyörű, minőségi, extra vastag és puha suba szőnyeg minden hölgy szívét rabul ejti. Mitől lesz még lehengerlően megnyugtató a hálószoba? Egy tökéletes függönytől. Egy varázslatos, gyengéd anyagú, szép színű jacquard és sötétítő függöny is uralhatja a hálószobát, ami a szőnyeggel jól harmonizál. Az sem baj, ha a földet éri, például a görögöknél csakis így használják a sötétítő függönyt és bizony így van egy érzéki hangulata. Egy új függöny vásárlása is hozzájárulhat a békés, kiegyensúlyozott alváshoz.

Legyünk őszinték magunkhoz és valljuk be, a környezetünk igencsak meghatározza azt, hogy mennyire tudunk kellemesen, jól aludni a hálószobánkban. Fordítsunk rá elég figyelmet és vessünk be mindent annak érdekében, hogy kiegyensúlyozattak lehessünk a mindennapokban.