Mellplasztika a legjobb áron!

A mellimplantátum egy protézis, amelyet a női mell méretének, alakjának és kontúrjának megváltoztatására használnak. A rekonstruktív plasztikai műtét során a mellimplantátumok elhelyezhetők a természetes megjelenésű emlő helyreállítása után a mastectomia után, vagy a mellkasfal veleszületett hibáinak és alakváltozásainak kijavítására. Kozmetikailag is használják a mell megjelenésének növelésére mellnagyobbító műtéten keresztül.

Mellplasztika egy összefoglaló név, melyen belül megkülönböztetünk mell nagyobbítást, mellkisebbítést, mellfelvarrást és férfi mellplasztikát. Nem minden mellplasztikai eljárás során használnak implantátumokat, hiszen a mellkisebbítés során épp az emlőállomány egy részét távolítják el. De a mellfelvarrás során sem feltétlenül szükséges az implantátum, bár a kisebb megereszkedéseket akár egy implantátum behelyezésével is korrigálhatjuk. Az implantátumok szövődményei lehetnek mellfájdalom, bőrelváltozások, fertőzés, repedés és folyadékgyülem a mell körül. A mellimplantátumoknak négy általános típusa van, amelyeket töltőanyaguk határoz meg: sóoldat, szilikon gél, strukturált és kompozit töltőanyag. A sóoldat implantátumának elasztomer szilikon héja steril sóoldattal van feltöltve a műtét során; a szilikon implantátumnak elasztomer szilikon héja van, amely előretöltött viszkózus szilikon géllel; a strukturált implantátumok beágyazott elasztomer szilikon héjat és két sóoldattal töltött lument használnak; és az alternatív összetételű implantátumok különféle töltőanyagokat tartalmaznak, például szójaolajat vagy polipropilént.

A kompozit implantátumokat általában már nem javasoljuk, és valójában az Egyesült Államokban és Európában tiltott a használatuk a kapcsolódó egészségügyi kockázatok és szövődmények miatt. A sebészeti gyakorlatban a mell rekonstrukciója céljából a szövetpótló eszköz egy ideiglenes emlőprotézis, amelyet implantátumzseb kialakítására és létrehozására használnak a leendő állandó emlőimplantátum számára. A férfi melldefektusok és -deformitások korrekciójához a mellüregi implantátum a férfi mellkasának rekonstrukciójához és esztétikai javításához használt mellprotézis. További részletekért keresse fel az illessy.hu weboldalt.