Légy okos, ne spamelj!-öt tanács hírlevélíróknak összefoglalva

A hírleveleket valljuk be senki sem szeretni, pont ezért bizonyul ez nehéz munkának. Mindig arra kell törekednünk, hogy egy olyan hírlevelet készítsünk el, melyet minél többen elolvasnak és eljusson a potenciális ügyfelekhez.

Légy okos, ne spamelj!-öt tanács hírlevélíróknak hogyan is kellene összefoglalni a legfontosabb dolgokat. Az egyik legfontosabb szempont, hogy mindig gyorsan a lényegre térjünk, hiszen senki sem szereti a felesleges dolgokat. Így egy hírlevél egyik legfontosabb szempontja, hogy mindig legyen  releváns a tartalma. A legtöbb szövegírónak egyéként már a kisujjában van, de nagyon fontos, hogy az első hírlevél megnyerő legyen, mert ha az unalmas, akkor attól függetlenül, hogy feliratkoztak, nem fogják már megnyitni a levelet. Mindig oda kell figyelni a kiküldési időre, reggel, este, vagy hétvégén halott ügyünk van. A legjobb kiküldési idő mindig hétköznap délután, ilyenkor olvassák el legtöbben a kiküldött leveleket. Persze a jó időpont célcsoportonként is változhat, úgyhogy arra is érdemes oda figyelnünk.

A következő tipp, a reszponzivitás. Ma már eljutottunk oda, hogy a legtöbben az e-mailjeiket, a Facebookot, a honlapokat mind az okos telefonokról kezelik. Nagyon kevesen használják a PC-ket. Így ha rosszul jelenik meg a tartalom a telefonon, máris elveszítettük a feliratkozónkat. Erre nagyon fontos oda figyelnünk. A negyedig tipp, szintén nagyon fontos, hogy hírleveleknél mindig tegyünk le, sőt felejtsük el a PDF formátumot. A PDF üzeneteket senki sem fogja megnyitni. És végül, de nem utoljára nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy ne spameljünk. Amennyiben eljutott a levelünk az olvasóhoz, akkor azt jelenti, hogy feliratkozott. Nagyon fontos, hogy a leiratkozás is mindig szem előtt legyen. Bővebb információ a www.atpszovegiras.hu oldalán.