Hová kerüljön éjjeli fény az otthonunkban?

Akik szerencsésebbek, azok simán át tudják aludni az egész éjszakát, ám sokan többször is felébrednek és akkor még szót sem ejtettünk arról, amikor kisbabával bővül a család. Ilyenkor számtalan alkalommal fel kell kelni a kicsihez és bizony egyáltalán nem mindegy, ez mennyire megy zökkenőmentesen.

A tájékozódásunkat ekkor nagyban megkönnyíti az éjjeli fény használata. Ezek a kiegészítők ma már igen elterjedtnek számítanak, ennek okán pedig óriási kínálatban érhetők el. Emiatt nem is olyan egyszerű választani, ám némi előzetes tervezést követően már sokkal könnyebb lesz döntenünk. Elsőként azt kell felmérnünk, hány helyre és ott pontosan hová kerül majd éjjeli fény. Gondolkodhatunk úgy is, hogy például kizárólag a babaszobában helyezünk el egyet, ám azt azért vegyük számításba ilyenkor, hogy az oda vezető úton mennyire lesz gördülékeny. Különösképp érdemes ezzel foglalkozni, ha nem egymásból nyílnak a helyiségek, hanem például egy kisebb folyosó köti össze azokat. Elég egyetlen ott felejtett játék, vagy bármilyen egyéb tárgy és máris megtörténhet a baj.

Ezért aztán ajánlott az éjjeli fény alkalmazása bizonyos kihagyásokkal az egész szakaszon. Ehhez feltétlenül nézzük meg, hogy hol érhető el konnektor, hiszen ha sehol, akkor mindenképpen elemről működő modell mellett kell letenni majd a voksunkat. Ugyancsak fektessünk nagy hangsúlyt a rögzítés kérdésére. A babaszobában lévő éjjeli fény tulajdonképpen bárhová lerakható, ahol nem zavarja a kicsi alvását, sőt, az a célszerű, ha a kiegészítő könnyedén mozgatható. A közlekedőben ugyanakkor ez a módszer már nem igazán állja meg a helyét. Itt úgy kell terveznünk, hogy az éjjeli fény semmiképp se legyen útban, azaz ne tudjunk benne elakadni és a későbbiekben a gyerek se férjen hozzá könnyedén. Emiatt aztán az sem mindegy, milyen magasságban helyezzük el a kiegészítőket.