Hosszú távra is célszerű a furgon bérlés mellett döntenünk?

Amikor olyan szállítási feladattal szembesülünk, ami a saját kocsinkkal már nem, vagy csak hatalmas kompromisszumok árán valósítható meg, akkor a kölcsönzéssel lehetünk úrrá a problémán a legegyszerűbben. Igen ám, csakhogy felmerül a kérdés, vajon ez a megoldás akkor is kézenfekvő-e, ha hosszabb ideig használnánk a járművet.

Természetesen nem mindegy, milyen időtávról is van szó, ám a furgon bérlés a legtöbbször ilyen esetben is a leghatékonyabb alternatívának tekinthető. Mielőtt határoznánk, feltétlenül végezzünk egy alapos kalkulációt. Nézzük meg, pontosan mekkora méretű dobozos, vagy platós kocsira van szükségünk és ellenőrizzük le, ezek kölcsönzése nagyjából milyen anyagi vonzattal is jár. Ne feledjük el, hogy ha a furgon bérlés időtartama meghaladja az egy hónapot, akkor kérhetünk egyedi árajánlatot, ami biztosan alacsonyabb lesz, mintha a szokásos napi díjjal számolnánk. Ugyanakkor azt is tartsuk szem előtt, hogy egyéb tényezők is sokat nyomnak a latban, amikor a furgon bérlés költséghatékonyságáról van szó.

Egyrészt számításba kell venni, hogy a fenntartással járó kiadásoktól mentesülünk. Az Asistance szolgáltatásnak köszönhetően ebbe beletartoznak a meghibásodások javításai is, amelyek a helyszínen megtörténnek, vagy ha ez nem lehetséges, akkor csereautót kapunk. A furgon bérlés tehát nagyban megkönnyíti a dolgunkat, ám bizonyos esetekben nagyon körültekintően kell eljárnunk, amikor ajánlatot kérünk. Tudniillik a folyamatos – és hosszú távú – áruszállításnál komoly hátrányt jelenthet a napi kilométer kvóta. Ugyancsak egyedi elbírálás hatálya alá esik, amikor külföldre is tervezünk menni, tudniillik a furgon bérlés alapvetően az országhatáron belülre szól. A kiegészítő szolgáltatások külön díjtételei ugyan nem jelentősek, ám feltétlenül számolnunk kell velük.