Hogyan kerülhetjük el a gondokat a részecsketisztítóval

A részecsketisztító a modern dízelmotorok egyik nagyon fontos alkatrésze amely a környezetszennyezés mérsékléséért felelős. A részecskeszűrőnek van egy statikus része, ami kiszűrt részecskékkel töltődik fel egy idő után, amit csak magas hőmérsékleten lehet kiégetni és ezzel eltávolítani. Ilyenkor a vezetőt a komputer figyelmezteti, és ilyenkor lassabban kell vezetni, ami sajnos nem mindig történik meg.

Hogyan kerülhetjük el a gondokat részecsketisztítóval? Legfőképpen úgy, ha változtatunk a vezetési stílusunkon. Ez azt jelenti, hogy nem szabad túlhajtani a motort, hiszen a legkomolyabb szennyeződéseket okozó anyagok akkor képződnek, amikor gyorsan kezdünk el hajtani. Sajnos a tisztítóra is ugyanilyen hatással van, főleg akkor ha csak rövid távon használjuk, hiszen ilyenkor nincs ideje a motornak a kellő hőmérsékleten működni. Ha tehát el szeretné kerülni a gondokat a részecsketisztítóval, akkor a legelső és legfontosabb: változtasson a vezetési stíluson, vagyis vezessen lassabban, hogy így megóvhassa autójának alkatrészeit és ha lassabban hajt, akkor ön sem lesz veszélyben a gyorshajtás miatt.

Amennyiben a továbbiakban is szívesen olvasni a részecsketisztítóról, akkor mindenképp látogassa fel weboldalunkat a ka-autoszerviz.hu-t, és itt rengeteg érdekes cikket olvashat az autókról, azok hibáiról és javításáról, tehát igazán hasznos lehet ide kattintani. Ha szegedi autószervizünk szolgáltatásait szeretné igénybe venni, vagy kérdései lennének, akkor ezeket bátran felteheti nekünk, csak annyi a dolga, hogy felveszi velünk a kapcsolatot az szerviz@kovacsauto.hu e-mail címre írva, vagy tárcsázza a +36 62 554 013 telefonszámot és mi azonnal visszajelzünk majd önnek. Válassza autószervizünket ha minőségi szolgáltatásokban szeretne részesülni és ha tapasztalt szakemberek kezei között szeretné tudni autóját.