Hogyan előzhetjük meg a daganatos megbetegedéseket?

Rák. A szó hallatán sokakat rettegés fog el. Vajon megelőzhető bármilyen módon a betegség, vagy egyszerűen génjeinkben kódolt az? Nem csak a megelőzésre, hanem a tünetek időben történő felismerésére is érdemes figyelmet fordítani, hiszen a daganatos betegségekkel még időben orvoshoz fordulva jók ez esélyek a gyógyulásra.

A rák megelőzése kapcsán a legfontosabb, ami említést érdemel, az az egészséges életmód. Nem mindegy, mi kerül az asztalra, mint ahogy a testsúly is lényeges tényező lehet az egészség megőrzését illetően. Hasonlóképpen, s az előző kettővel összefüggésben jut szerephez a rendszeres testmozgás, melyet mindenkinek be kellene építenie mindennapjaiba. A betegség korai felismerése érdekében a szűrővizsgálatoknak is fontos szerep jut. A nők számára a méhnyakrák és az emlőrák szűrése bír kiemelt jelentőséggel, férfiaknál pedig a prosztatarák. Természetesen nem mehetünk el az anyagjegy szűrés lehetősége mellett sem, ez kifejezetten az olyanok számára javasolt, akik fehér bőrrel és sok anyajeggyel rendelkeznek. Az elváltozások időben történő felismerése egyet jelenthet a gyógyulással.

Nem csak daganatos megbetegedés, hanem már a megelőzés terén is érdemes ügyelni arra, hogy ne csak az esetleges betegségekre fókuszáljuk mindennapjainkban. Ahogyan a szervezet képes önmagát gyógyítani, úgy megbetegíteni is. A pszichés folyamatoknak is fontos szerep jut, hiszen a test csak úgy működhet optimálisan, ha a lélek is harmóniában van. A szűrővizsgálatok remek választásnak bizonyulnak annak érdekében, hogy nyomon kövessük a szervezetünkben lezajló folyamatokat, és legjobb esetben megnyugodjunk azokkal kapcsolatban. A Belvárosi Orvosi Centrumban igényes környezetben intézheti a kontrollvizsgálatokat, ráadásul olyan szakemberek segítségével, akik mind hozzáértés, mind empatikus hozzáállás terén a legmagasabb színvonalat nyújtják.