Hidegben is melegen a kutyaruhákkal

A kutya ruhákat némelyek egyszerű divatkiegészítőnek titulálják, melyek csak a flancolásra jók, azonban ez nem így van. A kopasz vagy épp rövid szőrű, kis testű kutyusok számára a tél éppúgy a vacogást jelenti, mint nekünk embereknek. Kis testű barátainknak is szükségük van a hideg elleni védekezésre.

Kutya ruhák segítségével kiskedvenced télen is komfortosan érezheti magát és akkor sem fog vacogni, ha odakint a hőmérő higanyszála a nulla felé közelít. Akárcsak az emberek, úgy a kutyák is meg tudnak fázni, ezért gondoskodni kell védelmükről. A hideg idő leginkább a rövid szőrű, kis termetű kutyusok, valamint a kutyakölykök és az idős, beteg kutyusok számára jelent problémát. Ha az említett jelzők közül valamelyik illik kutyusodra, akkor azt javasoljuk, hogy vásárolj neki egy kutyaruhát, mely megvédi a hidegtől. Manapság sokféle kutyaruha kapható, így könnyű elveszni a széleskörű kínálatban. A legfontosabb, hogy a kinézett kutyaruha megfelelő méretű legyen. Ehhez érdemes lemérni a kutyát a nyakától a farok részig. Ezenkívül a kutya körméretét is le kell mérni, ezt körülbelül a bordák magasságában. A legszélesebb rész a kutya mellső lábai mögött található.

A pontos méretadatok tudatában már jóval egyszerűbb lesz a megfelelő kutya ruha kiválasztása. Ma már rengeteg különféle kutya ruha kapható, vannak igazán vastag gyapjú kutya kabátok, melyekben biztosan nem fog fázni még a legkisebb kutyus sem. Ezenkívül vannak vízálló esőkabátok, melyeket viselve a kutyus nem fog fázni, még akkor sem, ha úgy zuhog, mintha dézsából öntenék. Természetesen azt sem felejtjük el megemlíteni, hogy vannak igazán dizájnos darabok, melyek közül a gazdi ízlésének megfelelően szabadon válogathat. Bővebb információkért látogass el a petlandshop.hu webáruházba!