Hasznos tippek a profi smink elkésztéséhez

A profi smink elkészítéséhez elsősorban rengeteg gyakorlásra van szükség. A másik fontos dolog, hogy minőségi eszközökkel és anyagokkal dolgozz. Ezenkívül van még pár hasznos tanács és trükk, amiket érdemes megfogadni!

Profi smink kizárólag profi eszközökkel és anyagokkal valósulhat meg! Ráadásul nagyon nem mindegy, hogy milyen anyagokat viszel fel a bőrödre. Ha szeretnél jól sminkelni, akkor elengedhetetlen, hogy tudd melyik eszköz és anyag, mire való. Az alap sminkkészletbe tartoznak olyan ecsetek, mint például a nagy kerek pamacsos ecset, amely a porpúder és az arcpír felvitelére alkalmas. Ezenkívül a szem festése során lepergő szem alatti felesleget is tökéletesen le lehet porolni vele. A szem festésére a kicsi, kerekített fejű, lapos ecsetet használd. A ferdén vágott, keményebb sörtéjű ecset a szemöldök festésére alkalmas. A hegyes, vékony fejű pici esetet használhatod a rúzs felvitelére, de akár a szemkontúrt is meghúzhatod vele. Ha nem akarsz számos ecsetet beszerezni, csak eggyel akarsz mindent végezni, akkor a lekerekített végű, kicsi szemhéjecset az ideális. Arra viszont ügyelj, hogy használat után alaposan kimosd az ecsetet, hogy nehogy az előzőekben használd színt vidd fel oda, ahova nem szeretnéd.

Az alapozó kiválasztása esetében nagyon fontos, hogy a bőrszíneddel megegyező, a bőrtípusodnak megfelelő alapozót válassz. Szemceruza esetében a fekete a tél típusoknak megfelelő, mindenki más számára pedig a feketésbarna a megfelelő. A felső szempilla vonalban bátran használhatod, egy határozott vonalat húzva, míg az alsó szempilla vonalon vékonyan, elsatírozva érdemes alkalmazni. A profi sminkhez a megfelelő eszközöket akár online rendeléssel is megszerezheted, még pedig a probeauty.hu webáruház széleskörű kínálatából!