Felnőtt és gyermek fogszabályozás Nyíregyházán

A kisebb rendellenességek a fogak esetében, például torlódás vagy esztétikai szempontból nem állnak megfelelő a fogak helyzete, fogszabályozás jelenti a megoldást. Fogszabályozásra nem csak gyerekkorban, hanem felnőttkorban is van lehetőség. Akár Nyíregyházán is, a Smile Design Center fogászati magánrendelőben.

Fogszabályozás Nyíregyháza – Felnőtt és gyermekkorban egyaránt sor kerülhet a fogszabályozásra. A gyermekek szájában összesen húsz tejfog található, öt-öt fog mind a négy régióban. Ahogy beindul a fogváltás, a húsz tejfog helyére kinő a harminckét maradó, állandó fog. Ez számos problémához vezethet. A gyereket már öt-hat évesen el lehet vinni fogszabályozással kapcsolatos vizsgálatra, ahol bővebb információkhoz juthat. Az első fogszabályzó már nyolc-kilenc éves korban felkerülhet Ez kifejezetten váltó fogakhoz készül, ezért nem kell megvárni, hogy minden fog lecserélődjön. Ezeket a fogszabályzókat napi tíz-tizenkét órán keresztül kell viselni, hogy valóban eredményes legyen a fogszabályozás. A kivehető fogszabályzók előnye, hogy nem kell egész álló nap viselni őket. Nehéz megítélni, hogy mennyi ideig érdemes hordani a fogszabályzót, hiszen mindegy gyerek fogazata más, de körülbelül egy-négy évig lehet szükséges.

A fogszabályzásra akár felnőtt korban is sor kerülhet. Ekkorra már kifejlődött az állkapocs, így a várt eredmény elérése némiképp hosszabb időbe telik, mint gyermekkorban. Természetesen a gyermekek és a felnőttek esetében is másfajta fogszabályzót kell használni. A kisebb rendellenességek kezelésére tökéletesen alkalmas a kivehető fogszabályzó, melynek több típusa is van. Ha bővebb információkra van szüksége a témában, esetleg szeretne bejelentkezni fogszabályzásra, akkor látogasson el a smiledesigncenter.hu weboldalra!