Fagyálló folyadékok széles választékban az alkatreszek.hu webáruház kínálatában!

Ahogy egyre hidegebbé válik az idő, nem csak a melegebb kabátokat kell elővenni, hanem az autót is fel kell készíteni a hideg időre. Így például a folyadékokat is le kell cserélni fagyálló folyadékra. A fagyállót akár mi magunk is betölthetjük az autóba, de akár szakemberek segítségét is lehet kérni ebben, ha bizonytalanok vagyunk.

Fagyállók terén nagy a választék, azonban, ha már van otthon, akkor fontos, hogy ellenőrizzük, ugyanis akárcsak más folyadékok, úgy a fagyálló is tönkre mehet. Alapvetően két évente vagy ötvenötezer kilométerenként érdemes lecserélni a sokak által jól ismert kék színű, etilén-glikol alapú folyadékot. A fagyálló folyadék fontos szerepet tölt be az autóban, így a téli hidegben nagyon fontos, hogy az autóba legyen töltve. A motor működés közben nagyon sok felesleges hőmennyiség keletkezik, amit el kell szállítani, különben a motor túlmelegedne és tönkremenne. A felesleges hőmennyiség elvezetésére valamilyen folyadék a leginkább ideális, hiszen közel harminc-negyven százalékos hőmennyiséget lehet elvezetni. erre a legjobb megoldás a fagyálló, mely a vízzel szemben nulla Celsius fok alatt sem fagy meg.

A fagyálló folyadékok összetevőiket tekintve speciális etilén-glikolból, hűtőfolyadék vízből és adalékanyagokból áll. A fagyálló cseréjére időben sort kell keríteni. Viszont nagyon fontos, hogy ha mi magunk szeretnénk kicserélni a fagyállót, akkor kizárólag hideg motornál csavarjuk le, mivel, ha nem így teszünk, akkor a forró hűtőfolyadék könnyen kispriccelhet és súlyos sérüléseket okozhat. Ha inkább szakemberre bíznánk a feladatot, akkor érdemes még a hideg idő beköszönte előtt szervizbe vinni az autót. Ha szeretne fagyálló folyadékot vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!