Eurosport 2 műsorok részletes leírása

A FEI Díjugrató Európa-bajnokság a díjugratás lovas tudományágának Európa –bajnoksága, amelyet megtekinthet az eurosport 2 műsorán is. Először 1957-ben tartották Rotterdamban, és évente vagy kétévente, az olimpiai játékok és a lovas világjátékok közötti években tartják.

Eurosport 2 – díjugratás vár minden kedves érdeklődőt a musor.tv weboldalra látogatva, tehát kattintson ide még ma és megtalálhatja a díjugratás kezdési időpontjait teljesen díjtalanul. Arany-, ezüst- és bronzérmet osztanak ki egyéni versenyzőknek és 1975 óta csapatversenyben is. Bajnokságokat is rendeznek fiatal versenyzők, juniorok, pónik, gyermekek és veteránok számára. A legutóbbi, 2013-as kiadást egy kombinált FEI Európa-bajnokság keretében rendezték, díjlovaglással és para-díjlovassal. David Broome és Paul Schockemöhle egyaránt háromszor nyert egyéni címet. A Német Szövetségi Köztársaság hétszer nyerte el a csapat címet, Nagy-Britannia következik négy csapatgyőzelem mellett. 1957-ben avatták fel az egyéni díjugratás európai bajnokságát, amelyen csak nyolc versenyző vett részt. Hans Winkler nyerte az első címet Nyugat-Németország számára, Nyugat-Németország és utódállama, Németország azóta is 14 bajnoki győzelemmel uralja a versenyt.

A brit David Broome volt az első versenyző, aki kétszer, majd háromszor nyerte meg a címet, ami rekord marad. Ezt a rekordot Paul Schockemöhle érte el, aki egyedülálló módon három egymást követő címet nyert. E kettőtől eltekintve csak a német Ludger Beerbaum nyerte el többször a címet, két győzelemmel. A versenyt 26 különböző versenyző nyerte meg. A holland Jos Lansink, valamint Michael Whitaker és Harvey Smith három alkalommal kapott érmét, anélkül, hogy valaha is megnyerte volna a versenyt. A címet egyszer egy nem európai nyerte meg; 1966 -ban Nelson Pessoa lett az első és egyetlen dél-amerikai győztes. Heidi Robbiani volt az első női versenyző, aki 1985-ben érmet szerzett. Bővebb leírásért nézzen be még ma a musor.tv-re.