Derékfájdalom ellen egyszerű megoldások

A derékfájdalom számos ember életét nehezíti meg nap, mint nap. Ez a diszkomfort érzés a közérzetre is kihatással van, ezért fontos mielőbb megoldást találni rá. Szükség esetén érdemes szakorvosi kivizsgáláson részt venni, hogy kiderüljön, nincs-e valamilyen komolyabb probléma vagy betegség a háttérben.

Derékfájdalom ellen az egyik hatásos módszer a gerinctorna. A gerinc gyógyítása nem valósulhat meg specifikus tornagyakorlatok nélkül, melyeket rendszeresen el kell végezni. A gyakorlatokat az egyén panaszainak és egészségügyi állapotának megfelelően kell összeállítani. A gyógytornának nem kell hosszúnak lennie, elég körülbelül napi tíz-tizenöt perc. A legjobb reggel elvégezni a gyakorlatokat, hogy az izmok bemelegedjenek, rugalmasak legyenek és készen álljanak a napi munkára. Az egyik hasznos gyakorlat a térdbehúzás, melyet hanyatt fekvésben szükséges végezni a térd behúzásával. A lábakat külön-külön, hajlítva szükséges a mellkashoz húzni. Az összekulcsolt kézfejek segítségével célszerű rövid időre megtartani a pózt. A derék nyújtás szintén hasznos, amelynek során a két térdet egyszerre kell behúzni a has felé. Ez esetben is fontos a fokozatos, lassú gyakorlat végzés.

A torna mellett a napközbeni séta is sokat segíthet. A fájdalommentes mozgás érdekében viszont célszerű a Dolixir, fájdalom- és gyulladáscsökkentő készítményt alkalmazni, mely hatékonyan enyhíti a fájdalmakat. A készítmény használata teljesen biztonságos. A vásárlók nagyon szeretik, mivel kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, mint például a kurkuma, rozmaring, kamilla, vadgesztenye, eukaliptusz, kerti kakukkfű, gyömbér és kollagén. A gondosan válogatott összetevők hamar kifejtik hatásukat és gyorsan enyhülést hoznak használójuknak.