Bármilyen domain név beszerezhető online!

Mivel a domain neveket évente meg kell újítani, a domain név kezelése nem mindig a legégetőbb probléma a vállalati vezetés számára. Könnyen előfordulhat azonban, hogy egy domain érvényét veszti, ha megváltozik a vállalati bankkártya, vagy egy informatikus távozik, és elfelejtette megosztani a domainregisztrátor hitelesítő adatait.

Domain elérhető az awh.hu weboldalon, ezért megéri ide kattintani, ha az ön webhelyének is biztonságos domainre lenne szüksége. A domain neve internetes jelenlétének központja. Megfelelő védelem nélkül minden sikeres vállalkozás ki van téve az adathalászat és az internetes csalás veszélyének. Az adathalász webhelyek használhatják az Ön domainnevének egy változatát, hogy rávegyék a gyanútlan fogyasztókat személyes adataik átadására. A bűnözők még az Ön e-mail címét is meghamisíthatják, hogy becsapják az ügyfeleket. A Cybersquatterek az Önéhez hasonló domain neveket regisztrálnak, abban a reményben, hogy profitot termelnek azáltal, hogy visszaadják azokat Önnek. Vagy a hamisítók ténylegesen létrehozhatják saját webáruházaikat az Ön domainnevének változatai alapján. A probléma megelőzéséhez regisztrálhat más általános legfelső szintű domaineket (gTLD-ket) a fő webhely mellett, és az elsődleges domainjére irányíthatja azokat. Regisztrálhat gyakori elírásokat vagy domaineket a kiejtéshibák alapján is. Végül érdemes megfontolni a regionális domainek (TDL) regisztrálását is, mint például az ÖnCége.es, ÖnCége.de,ÖnCége.fr stb.

Még ezen óvintézkedések megtétele esetén sem lehet előre vásárolni minden olyan domaint, amely kapcsolódhat vállalkozásához. Ezért van szükség egy ellenőrző rendszerre. A domain figyelő eszköz meg tudja mondani, ha valaki hamisított domaint regisztrál. Például tudni fogja, ha valaki megvásárolja az ÖnCége.com webhelyet, majd kivizsgálhatja. Amennyiben többet tudna meg erről, megéri felkeresni az awh.hu-t.