Az indiai ginzeng segít az egészséges életmód kialakításában

A legtöbb ember szeretne egészségesen élni, azonban nem igazán tudja, hogy ebbe hogyan is vágjon bele. Sokan a legkülönfélébb táplálékkiegészítőket szerzik be és kezdik szedni, annak reményében, hogy attól majd egészségesebbek lesznek. Holott a táplálékkiegészítők csak kis részét képezik az egészséges életmódnak.

Indiai ginzeng tökéletes alternatíva mindazok számára, akik szeretnék támogatni az életmódváltást, illetve stresszes életet élnek. Ugyanakkor az indiai ginzeng sem csodaszer abban az értelemben, hogy nem tudja pótolni a változatos, tápanyagokban gazdag étkezést, illetve a rendszeres testmozgást. Ellenben a stresszes életmódot folytatók számára nagyon hasznos fogyasztása, hiszen az indiai ginzeng, vagyis az ashwagandha ellenállóvá tesz a stresszel szemben, illetve csökkenti a stressz következtében kialakuló negatív hatásokat. Például a vércukor-, pulzus- és vérnyomásszint elváltozásokat. Az indiai ginzeng a jobb minőségű, pihentető alvást is elősegíti. Emellett az indiai ginzeng a mellékvese kortizol szintjét is csökkenti, illetve élénkíti a memóriát.

A babaprojekt idején is ajánlott fogyasztása, még pedig a férfi esetében, ugyanis az indiai ginzeng növeli a spermiumok számát és emeli a tesztoszteron mennyiségét. Nők esetében várandósság során nem ajánlott fogyasztása. Az indiai ginzeng a betegségekkel szembeni védekezést is elősegíti. A kutatások azt is alátámasztották, hogy az indiai ginzeng gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. A növény gyökere magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, ami a szabadgyökök káros hatásait is csökkenti, ezáltal pedig az öregedés folyamatát is csökkenti. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a vitaminstore.hu webáruházba, ahol megtekintheti a kínálatot!