Állatbarát műfű a kertbe, vagy csak a kutyaház köré

Egy örökzöld, magas szálú, állatbarát műfű a kertben nem csak a gazdiknak, hanem a szeretett négylábúnak is kedvez. A kutyákkal néha nem könnyű. Kistestű, vagy nagytestű az mindegy, ugyanakkora galibát tudnak generálni. A legfőbb bosszúságot talán az ásással tudják nekünk okozni. Van azonban erre megoldás. Sőt, ez a megoldás nem csak a kutyáknak, hanem a gazdiknak is előnyös. Ez nem más, mint az állatbarát műfű.

Az állatbarát műfű a kertbe és a kutyaház alá, köré is zseniális ötlet. Szép, impozáns és nem mellesleg praktikus is.

Miért kultiváljuk egyre többen a szintetikus műfüvet?

Az állatbarát műfű a kertbe többek között azért jó, mert a kutyaház körül előbb-utóbb kikopik a fű és a talaj is elcsúnyul. Nem kell sok idő, mire itt minden esőzés után sártenger képződik, ami nagyon nem szép látvány és a kutyáknak sem tesz jót. A műfű telepítés erre a területre nagyon jó dolog. Az állatbarát műfű nem kopik ki és nem tudnak kárt tenni benne a kis kedvenceink.

Az örökzöld, élethű műfű nem veszélyes a kutyánk egészségére, higgyük el, nem fogják megenni, kikaparni, kiásni. Ha eddig minden energiánkat arra fordítottuk, hogy a kutyáinkat kordában tartsuk és semmilyen megoldás nem segített, hogy ne okozzanak károkat a frissen vetett fűmagokban, akkor bizony érdemes elgondolkodni a műfű telepítésen.

Állatbarát műfű
Állatbarát műfű

Ez a strapabíró szintetikus műfű a kisállataink javára is válik. Higiénikusabb, szebb környezetben futkározhatnak, vizeletük pedig nem sárgítja be a műfű tekercs felületét. Ha pedig odapiszkít, akkor slaggal, vízsugárral lemoshatjuk. Minden évszakban ugyanolyan környezetben játszhatunk velük.

Az kutyabarát műfű könnyen telepíthető betonra, csempére és talajra is. Megfelelő műfű aláépítménnyel nem lesz gond a csapadék vízelvezetéssel, hiszen a speciális kialakítású hátoldalon az esővíz szépen elfolyik. Télen sem árt a műfűnek a fagy, nyáron pedig nem kell aggódni az UV sugárzás miatt.

A tökéletes, minőségi állatbarát műfű egész évben pompázatos környezetet biztosít. Nem kell választani a kutyatartás és a szép kert között, ha elhatározzuk, műfüvet telepítünk a kertbe. Pontosan ezért dönt úgy egyre több kutyás, hogy a kertet műfüvesíti. Műfüves udvaron nem csak az udvar lesz mindig tiszta, hanem a kutyák is.

A műfű telepítéssel több idő marad imádott kutyáidra. Nem kell többet füvet nyírni, locsolni, műtrágyázni és gyomlálni. A kertészkedés helyett inkább játsszatok nagyokat, biztonságos, tiszta és higiénikus környezetben.