A statikai vizsgálat fontossága!

Gyakran teszik fel a kérdést ügyfeleink, hogy mennyire fontos egyáltalán egy statikai vizsgálat? Mikor érdemes statikai vizsgálatot készíteni? Nos, nagyon is fontos és minden olyan esetben kell, amikor ingatlanvásárlásról, épület rongálásról vagy az időszerű, rendszeres állapotfelmérésről van szó.

A statikai vizsgálat számos esetben igényelhető egy statikustól és egyértelműen fontos, hogy egy épület műszaki állapotát felmérje egy szakavatott, több éves tapasztalattal rendelkező szakember, hiszen a biztonság mindennél fontosabb. Lássuk melyek azok az esetek, amikor kiemelkedően fontos a statikai vizsgálat. Mindenek előtt érdemes szóbahozni az épületek műszaki állapotának a károsodását. Legyen szó vizesedésről, árvízről, földrengésről vagy bármilyen természeti csapásról, az épület azonnali statikai vizsgálatot igényel. Abban az esetben is statikus szakvéleményére van szüksége, ha házat építene, házat vásárolna vagy esetleg felújítana, átépítene. Ilyenkor is a biztonságra kell alapoznia és a felmerülő problémákra, még ha azok az idő múlásával is jelentkeznének, hiszen nem mindegy például mennyit kell még költenie egy ingatlanra a megvásárlása után.

Ugyancsak fontos szerepet játszik a statikai vizsgálat a hidak és támfalak esetében is, hiszen itt a rendszeres, időközönkénti állapotfelmérésről van szó. A statikus szakvéleménye itt is kiemelkedően fontos a biztonság érdekében. Keresse szolgáltatásainkat és vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken. Munkatársaink várják jelentkezését a kreabim@kreabim.com email címen vagy a 0036 30 534 2513 telefonszámon. Legyen szó statikai vizsgálatról, tervezésről vagy más statikai szolgáltatásról szívesen állunk rendelkezésére! Ne hanyagolja el a statikai szakvélemény kikérését a biztonsága érdekében!