A legjobb útlevél ügyintézés jó áron!

Az útlevél egy kormány által kiállított hivatalos úti okmány, amely egy adott személy személyazonosságát tartalmazza. Lehetővé teszi birtokosának, hogy külföldre utazzon valamint konzuli segítséghez juthat külföldön. Az okmány igazolja birtokosának személyazonosságát és állampolgárságát.

Útlevél ügyintézés várja az axa-assistance.hu weboldalon, tehát keressen fel minket ha önnek is segítségre lenne szüksége az útlevél ügyintézésben. A szabványos útlevelek tartalmazzák a teljes nevet, fényképet, születési helyet és dátumot, aláírást valamint az útlevél lejárati dátumát. Míg az útleveleket jellemzően nemzeti kormányok adják ki, bizonyos szubnacionális kormányok jogosultak útlevelet kiállítani a határaikon belül tartózkodó állampolgárok számára. Sok nemzet bocsát ki (vagy tervez kibocsátani) biometrikus útlevelet, amely beágyazott mikrochipet tartalmaz, így géppel olvashatóvá és nehezen hamisíthatóvá válik. 2019 januárjában több mint 150 joghatóság állított ki e-útlevelet. A korábban kiállított, nem biometrikus, géppel olvasható útlevelek általában a lejárati dátumukig érvényesek.

Az útlevél tulajdonosa általában jogosult belépni az útlevelet kiállító országba, bár előfordulhat, hogy néhány útlevélre jogosult személy nem teljes jogú, tartózkodási joggal rendelkező állampolgár (például amerikai vagy brit állampolgár). Az útlevél önmagában nem teremt jogokat a felkeresett országban, és semmilyen módon nem kötelezi a kiállító országot, például konzuli segítségnyújtásra. Egyes útlevelek azt tanúsítják, hogy a tulajdonos diplomata vagy más tisztviselő státusszal rendelkezik, és jogosult olyan jogokra és kiváltságokra, mint a letartóztatás vagy vádemelés alóli mentesség. További információkért és ügyintézésért nézzen be az axa-assistance.hu-ra.