Tiszta levegő az autóban a pollenszűrő segítségével

A pollenszűrő az utastér egészséges levegőjét garantálja. Ma már nem igazán gyártanak olyan autókat, melyekben nem található meg a pollenszűrő. A pollenszűrő elengedhetetlen ahhoz, hogy az utastérben kellemes és egészséges levegő legyen. Ha pollenszűrőre van szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy válassza az alkatreszek.hu webáruházat!

Pollenszűrő ma már gyakorlatilag elengedhetetlen része a gépjárműveknek. Többfajtája is létezik, azonban az tagadhatatlan, hogy az aktívszenes verzió az egyik leghatékonyabb típus. Az aktívszenes pollenszűrő esetében a polleneket és egyéb szemcséket egy beépített aktívszén fogja meg. Az autószűrők az autó optimális működéséhez járulnak hozzá, míg a pollenszűrő a sofőr és az utasok kényelmét és egészségét szolgálja. A pollenszűrő a gépjármű utasterébe jutó levegőt szűri meg. Tehát, ha zárva vannak az ajtók, akkor a kinti levegőnél valamivel frissebb levegőt tudnak szívni az autóban ülők. Mindezt attól függetlenül, hogy a fűtés megy-e. Az utastér szellőzése közel sem annyira erős, mint ahogy a motor szívja be a levegőt. Emiatt a motor légszűrői kisebbek, mint az utastéri szűrő pórusai.

A pollenszűrő elhasználódásának több jele is van. Ilyen például, ha a légkondiból kellemetlen szag árad vagy az autó ablakai bepárásodnak. Utóbbi oka, hogy a benedvesedett szűrő nedves levegőt fúj az autóba. A koszos alkatrész átengedi a baktériumokat és vírusokat, illetve a kipufogógázt is. Ha igazán alapos szeretne lenni, akkor érdemes a pollenszűrő csere mellett ózonos klímatisztításnak is alávetni a gépjárművet. Ha minőségi alkatrészt szeretne vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol kiváló minőségű alkatrészek széles választékát találja! A hatékony keresést a szűrő és a kereső használata is segítheti!