Az utasbiztosítás síelés közben is megóvhatja!

Szükség van külön síbiztosításra a téli sportokhoz? Igen. A pénzügyi információs társaság kutatása szerint csak minden hatodik éves utazási biztosítási kötvény tartalmaz fedezetet a téli sportokra. Ne felejtse el megőrizni a berendezésekről és a cserebérlés költségeiről szóló nyugtákat. A legtöbb síbiztosítási szolgáltató figyelembe veszi felszerelése korát a kárigény elbírálásakor, ezért ha van egy kedvelt készlete, győződjön meg arról, hogy az fedezetet kapott.

Utasbiztosítás síelés esetén az axa-assistance.hu weboldalon érhető el, tehát ha ön is síelni készül és elgondolkodott az utasbiztosításon, itt a helye nálunk. Az utasbiztosítás tartalmazza a bérelt sífelszerelést? Ez attól függ. Egyes síbiztosítási kötvények tartalmazzák ezt, ezért ellenőrizze, ha felszerelést szeretne bérelni. Ha nincs benne, a bérbeadó cég valószínűleg ragaszkodik ahhoz, hogy vegye ki a saját fedezetét, ami drága lehet. Mi van, ha elveszítem a síbérletemet? A síbiztosítás fedezi a síbérlet elvesztését, sérülését vagy ellopását. Mivel a síbérletek az egyik legnagyobb költséget jelenthetik egy téli sportüdülés során, ellenőrizze, hogy mekkora fedezete van, és vannak-e feltételek. A biztosítók gyakran előírják, hogy tartsa széfben, ha nem viszi magával. Milyen óvintézkedéseket kell tennem? Mindenképpen érdemes ellenőrizni a kötvény apró betűs részét.

Ha balesetet szenved, és nem visel sisakot, költséges mulasztás lehet, ha elutasítják az orvosi költségigényét. Le vagyok fedve a biztosítással, ha nincs hó? Valójában elkeserítő, ha egy síparadicsomban meglátjuk, hogy alig van elég hó ahhoz, hogy hógolyót készítsünk. Az átfogóbb szabályzatok minden egyes zárva tartási nap után meghatározott összeget fizetnek, ami segíthet abban az esetben, ha másik közeli üdülőhelyre kell utaznia. További információkért megéri benézni az axa-assistance.hu-ra.